Exvist HDMI Encoder Snelstartgids: eenvoudige installatie en configuratie

Snelle start van Encoder

Verbindingsdiagram

  1. Schakel de encoder in en sluit deze aan op router via ethernetkabel
Notes
Opmerking: In het allereerste begin wordt het sterk aanbevolen om deze instructies te volgen om de encoder aan te sluiten, vooral voor problemen met netwerksegment. Als het niet is ontdekt door Device Manager, raadpleegt uHet falen van detectie of upgradingWat nuttig kan zijn.

Apparaatbeheer downloaden en uitvoeren

Apparaatbeheerder downloaden

Apparaatbeheer downloaden via de volgende link
  1. EncDeviceTool V1.05
NotesOpmerkingWindows alleen beschikbaar op dit moment. Mac onder planning. Raadpleeg voor meer informatieApparaatbeheerder.

Device Manager uitvoeren

  1. Open de bestandsmap van EncDevice openen
  2. Dubbelklik op "EncDeviceTool.exe" en dan werkt het

IP configureren via Apparaatbeheer

  1. Open de bestandsmap van EncDevice openen
  2. Dubbelklik op "EncDeviceTool.exe" en dan werkt het
  3. Klik op "Vernieuwen" Voer gebruikersnaam en wachtwoord in aan de rechter onderkant in;
  4. Selecteer het apparaatVER Start IP & IP GatewayKlik op "Wijzig"

Notes
OpmerkingAls de encoder en uw pc zich niet in hetzelfde netwerksegment bevinden, zelfs als ze op dezelfde router zijn aangesloten, kan het nodig zijn om het IP-adres te wijzigen om verbindingsproblemen op te lossen. Deze aanpassing is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de apparaten effectief kunnen communiceren en om potentiële toegangsproblemen te voorkomen wanneer u de encoder probeert te bereiken vanuit Chrome of een andere webbrowser. Hier zijn de algemene stappen voor het wijzigen van het IP-adres als de apparaten zich niet in hetzelfde netwerksegment bevinden:
  1. Identificeer het huidige IP-adresBepaal het huidige IP-adres van het apparaat en uw pc. Controleer de IP-configuratie om te zien of deze zich in hetzelfde netwerksegment bevinden. U kunt dit doen door toegang te krijgen tot de netwerkinstellingen van elk apparaat.
  2. IP-adres wijzigenAls de apparaten zich niet in hetzelfde netwerksegment bevinden, wijzigt u het IP-adres van het apparaat om ervoor te zorgen dat het zich binnen hetzelfde netwerkbereik bevindt als uw pc. Dit kan inhouden dat u een nieuw statisch IP-adres wordt toegewezen aan het apparaat dat binnen hetzelfde subnet valt als uw pc.
  3. Subnetmasker en gateway bijwerken: Naast het wijzigen van het IP-adres, moet u ervoor zorgen dat het subnetmasker en de gatewayinstellingen correct zijn geconfigureerd om overeen te komen met het netwerksegment van uw pc. Dit zal helpen bij het tot stand brengen van een goede communicatie tussen de apparaten.
Zodra deze wijzigingen zijn aangebracht en beide apparaten zich in hetzelfde netwerksegment bevinden, probeert u toegang te krijgen tot het apparaat vanuit Chrome. Met de IP-adressen uitgelijnd op hetzelfde netwerksegment, zou u een verbeterde kans moeten hebben om succesvol toegang te krijgen tot het apparaat en eerdere connectiviteitsproblemen op te lossen. Raadpleeg voor meer informatieTCP/IP van Encoder.

Video tutorial van IP-configuratie

  1. Ga naar CMD->ipconfig/allControleer het IP-adres van uw pc zoals 192.168.X.7;
  2. Ga naar Device ManagaerVoer handmatig het IP-adres in zoals 192.168.X.129
  3. Ga dan eens kijken of het nu toegankelijk is of niet.

Toegang tot Encoder vanaf een browser

  1. Start een browser zoals IE, Chrome, Firefox (Chrome Aanbevolen);
  2. Voer het IP-adres in dat u hierboven hebt geconfigureerd via Apparaatbeheer;
  3. Voer gebruikersnaam (admin) en wachtwoord (12345 standaard in);
  4. Klik op "Login" en de Voorvertoningspagina wordt geopend in uw browser


Notes
OpmerkingAls u problemen ondervindt bij de toegang tot een encoder vanuit Chrome, vooral als u een foutbericht ontvangt waarin staat dat de pagina niet kan worden bereikt, kan dit wijzen op een probleem met netwerksegment. Dit probleem heeft meestal betrekking op de configuratie van IP-adressen en netwerkinstellingen.

Om dit probleem op te lossen, kan het nodig zijn om het IP-adres te configureren om ervoor te zorgen dat zowel uw pc als de encoder zich in hetzelfde netwerksegment bevinden. Dit houdt in dat de IP-instellingen configureert om ervoor te zorgen dat beide apparaten zich binnen hetzelfde IP-adresbereik en subnet bevinden. Hier zijn de algemene stappen om het netwerksegmentprobleem aan te pakken door het IP-adres te configureren:

Zorg ervoor dat uw pc en de encoder zijn verbonden met hetzelfde netwerk.
  1. Toegang tot de netwerkinstellingen op uw pc en de encoder om de instellingen van het IP-adres, het subnetmasker en gateway te configureren. Dit omvat meestal toegang tot de eigenschappen van de netwerkadapter in de apparaatinstellingen.
  2. Stel het IP-adres van beide apparaten in om zich binnen hetzelfde netwerksegment te bevinden. Als de pc bijvoorbeeld een IP-adres van 192.168.1.2 heeft, moet de encoder ook een IP-adres in hetzelfde bereik hebben, zoals 192.168.1.X (waarbij X een unieke waarde is die nog niet aan een ander apparaat in het netwerk is toegewezen).
  3. Zorg ervoor dat de instellingen van het subnetmasker identiek zijn voor beide apparaten.
Als u de IP-adressen in hetzelfde netwerksegment kunt configureren, kunnen connectiviteitsproblemen oplossen en succesvolle toegang tot de encoder vanuit Chrome mogelijk maken.

Videoparameters configureren

  1. Ga naar InstellingenVideo/AudioVideo
  2. Key Interval (GOP) ingesteld op 10 (Referentiewaarde)
  3. Bitrate ingesteld op 500 (referentiewaarde)

RTMP URL configureren

  1. Ga naar InstellingenNetwerkRTMPVink het selectievakje Inschakelen
  2. Voer Push URL in: kopieer Stream URL en Stream Key van YouTube Studio naar kolom van Push URL hieronder

Bekijk de YouTube Studio

Ga terug naar YouTube Studio nadat u de RTMP PUSH URL hebt ingesteld. Nadat u de RTMP PUSH URL hebt ingesteld voor live streaming naar YouTube, kunt u controleren of de stream live is in YouTube Studio. Als de stream lijkt te zijn mislukt, overweeg dan de volgende stappen voor probleemoplossing:
  1. DNS-instellingen controlerenZorg ervoor dat de DNS-instellingen voor uw netwerk en het streamingapparaat correct zijn geconfigureerd. Het Domain Name System (DNS) vertaalt domeinnamen naar IP-adressen, dus als er problemen zijn met DNS-resolutie, kan dit van invloed zijn op de mogelijkheid om de streaming server te bereiken.
  2. Controleer HDMI-signaal: Bevestig dat het HDMI-signaal van de videobron (bijvoorbeeld een camera of encoder) wordt gedetecteerd en correct geconfigureerd voor streaming. Problemen met het HDMI-signaal kunnen de kwaliteit en beschikbaarheid van de videostream beïnvloeden.
  3. AAC inschakelen: Zorg ervoor dat de OC-audiocodering standaard is ingeschakeld. Het standaard inschakelen van AAC als audiocodec is belangrijk om compatibiliteit met het streamingplatform en de vereisten van YouTube te waarborgen, omdat de streamingvereisten van YouTube het gebruik van AAC als audiocodec voor live videostreaming omvatten.
  4. Bitrate aanpassen: Als de uploadbandbreedte onvoldoende is voor de geselecteerde bitsnelheid, overweeg dan om de bitsnelheid tot een lager niveau te verlagen (bijv. 500) die overeenkomt met de beschikbare bandbreedte. Het verlagen van de bitsnelheid kan zorgen voor een stabiele en consistente stroom, vooral als de netwerkomstandigheden de beschikbare bandbreedte beperken.
Na het uitvoeren van deze controles en aanpassingen kunt u proberen terug te gaan naar YouTube Studio en controleren of de livestream succesvol is. Het is belangrijk om de instellingen en configuraties te bekijken om ervoor te zorgen dat alle componenten zijn geoptimaliseerd voor live streaming naar YouTube.

Compleet video tutorial van de Encoder Series


    • Related Articles

    • Apparaatbeheerder van Encoder

      Wat is de Device Manager? De Device Manager is een hulpmiddel voor het beheren van EXVIST-encoder decoder in uw lokale netwerk, het is alleen ontworpen voor onderstaande functies: Het zoeken van encoders in het aangesloten netwerk; Snel wijzigen van ...
    • Luchtvideo van Encoder

      Luchtvideo van Drone
    • Introductie van Encoder

      Wat is een HDMI Video Encoder? Een HDMI-video-encoder is een apparaat of hardwarecomponent dat is ontworpen om video- en audiosignalen van HDMI-bronnen, zoals camera's, gameconsoles of andere video afspeelapparaten, om te zetten in digitale formaten ...